Ski var en av de åtte idrettene som sto på programmet da Hamarkameratene ble til i 1946. Det var for det meste i hopp gruppa utmerket seg med Jon Inge Kjørum som det store navnet. Han var i en årrekke blant verdenseliten og toppet det med bronse i OL i i Calgary i 1988.

Den største aktiviteten finner vi i de tidlige årene. Formann Martin Strandli var forutseende og skaffet klubben medeierskap i Gåsbubakken (500 kroner for en tredjedel). Skigruppas utøvere markerte seg sterkt i lokale renn både i langrenn og hopp. I 1948 arrangerte de også hovedlandsrennet for gutter i Ankerkollen, Vikerkollen og Granlibakken. 130 HamKam-medlemmer var med som frivillige på arrangementet.

Utover 50-tallet gjorde kvinnene sitt inntog i skisporten, så også i HamKam. Thora Berntsen vant det første landsrennet for kvinenr og tok senere 11. plassen i Svenska Skidspelen og var med det beste norske kvinne. Ellers var det hopperne som utmerket seg mest på herresiden hvor Odd Løberg og Bjørn Simensen begge representerte internasjonalt. Etterhvert gikk aktiviteten nedover og det ble mest enkeltutøvere som holdt det i gang. Ikke minst Frank Hansen som leverte sterke resultater som junior. I 1955 ble han norgesmester i hopp og tok en sterk 3. plass i juniorklassen i Svenska Skidspelen. Etterhvert skulle han ende opp som landslagstrener.

Frank Hansen, Ham-Kam.

Da HamKams skigruppe, i samarbeid med HIL, arrangerte hovedlandsrennet for yngre i 1965 var bare en av de 550 deltakerne fra klubben. Aktiviteten tok seg noe opp igjen utover 70-tallet med hoppere som markerte seg godt i KM og NM for yngre. I 1982 ble skigruppa til en ren hoppgruppe og fra 1984 hadde den kun én utøver: Jon Inge Kjørum. Etterhvert ble det et rent familieforetakende av det med far Arne som formann og mor Rigmor som styremedlem. Jon Inges framganger med NM-gull i liten bakke og beste norske utøver i hoppuka i 1987 gjorde sitt til at Norges minste skigruppe ble velkjent i hele Norge. I 1988 var han med å sikre bronse i laghopp i OL i Calgary. I 1990 tok imidlertid denne epoken slutt da han meldte overgang til Lillehammer.

Gruppa ble gjenopplivet i 1993 da Stian Kvarstad meldte seg inn. Han leverte fine resultater nasjonalt og internasjonalt, med NM-gull i laghopp for Hedmark som høydepunkt. Han satte også klubbrekord med 183 meter i Vikersund. Da han etterhvert trappet ned ble gruppa igjen liggende i dvale og i 2002 ble den nedlagt av et enstemmig årsmøte.