Ham-Kam’s bordtennisgruppe ble stiftet i 1974. Bakgrunnen var en stor bordtennisaktivitet som blomstret på klubbhuset siden slutten av 60-tallet. En av stifterne var nær sagt selvfølgelig «Kakken» Finborud, som også stod bak etableringen av flere andre grupper i Ham-Kam. Gruppas første formann var Knut Ragnar Haugen.

Gruppa har i hele perioden hatt et medlemstall på 30-60 medlemmer i alle aldre og av begge kjønn. Gruppa hadde i de fleste årene sitt naturlige tilhold i storsalen på Arena, men de siste 7-8 årene har gruppa hatt treningslokale i Grønnegata. Gruppa arrangerte jevnlig turneringer på 80- og 90-tallet med deltakere fra hele Sør-Norge. Og gruppa har også deltatt i seriespillet med 2.divisjon (nivå 2) som beste prestasjon. I jubileumssesongen har Ham-Kam lag i 2.divisjon (nivå 3) og 3.divisjon. I klubbens 44-årige historie har det vært mange spillere som har hevdet seg bra på nasjonalt nivå. Trygve Csisar, Hilde Martinsen og Unni Kristiansen har alle vunnet medaljer i norske mesterskap på 80- og 90-tallet. Hilde Martinsen er gruppas eneste norgesmester med singlegull i veteran-NM for klasse Damer 40 år i 2016. Hun representerte også Norge i EM for juniorer i 1989.

Gruppas store drivkraft har utvilsomt vært Øivind Eriksen som har vært leder i 35 av de 44 årene som gruppa har eksistert. Øivind har også hatt mange nasjonale og internasjonale presidentverv både i Norges Bordtennisforbund (1995-2015), North European Table Tennis Union (2012-2016), ITTF Para Division (2006-2013), ETTU Technical Committee (2002- ) og Swaythling Club International (2018- ). For sin innsats er han selvfølgelig utnevnt til æresmedlem i Ham-Kam.

Gjennom årene har de fleste gruppene blitt lagt ned men bordtennisgruppa har bestått og er i jubileumsåret den eneste gruppa ved siden av Fotballgruppa og Ham-Kams Venner som har fortsatt aktivitet.