Gyda Ellefsplass Olssen med tre kongepokaler

Når en skal skrive skyttergruppas historie så er det interessant å se hvilken utvikling den hadde fra starten. Den ble opprinnelig startet i Hamar AIL i 1933, og fortsatte i Hamarkameratene etter sammenslutningen etter krigen.

I det første året kunne man lese i protokollen at da Ham-Kam ble tildelt KM 15 meter i 1947, så måtte stevnet avlyses på grunn av ammunisjonsmangel. Etter hvert ble aktiviteten stor og mange gode skyttere hevdet seg bra både lokalt og nasjonalt. Kjeld Arne Kjeldsen tok gruppas første NM-medalje med bronse i 1968.

Blant mange skyttere som hevdet seg sterkt lokalt og nasjonalt på 70-tallet kan nevnes Odd Sørensen og Klas Erik Lindstad. Senere var det spesielt 2 damer som utmerket seg både nasjonalt og internasjonalt. Grethe Martinsen var den første store eneren med sine 2 NM-gull og 2 kongepokaler samt deltakelse for Norge i EM og VM, mens hun representerte Ham-Kam.

På slutten av 1990-tallet kom ei ung jente fra Jessnes og slo igjennom i norgestoppen. Gyda Ellefsplass Olssen ble først juniornorgesmester, og deretter kom det 2 NM-gull samt kongepokal i 1999. Dette året var hun også med å vinne laggull i EM. I 2002 vant Gyda 3 NM-gull og igjen sikret hun seg kongepokalen på 60 skudd liggende. Etter at hun meldte overgang til Stange Sportsskyttere i 2003 ble hun Europa- og Verdensmester og deltok i OL i Beijing i 2010. Hun tok nok en kongepokal og har til sammen rundt 25 NM-titler.

I 2000 tok Kristian Stensåsen NM-gull i skyting på Viltmål.

Skyttergruppa har gjennom alle år hatt dyktige ledere og medhjelpere. Uten forkleinelse for andre må vi nevne Olav Helgesen som i en mannsalder var gruppas formann og pådriver i alle gruppas aktiviteter. For sin utrettelige innsats ble han allerede i 1962 tildelt forbundets bragdplakett i sølv for sitt fremragende arbeid i gruppen.

Skyttergruppa ble lagt ned i 2008.